[MOD] RandomMine

The place to discuss scripting and game modifications for X4: Foundations.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Post Reply
language
Posts: 73
Joined: Mon, 9. Dec 13, 10:55
x4

[MOD] RandomMine

Post by language » Tue, 26. Mar 19, 17:14


g_BonE
Posts: 153
Joined: Thu, 28. Aug 03, 11:37
x4

Re: [MOD] RandomMine

Post by g_BonE » Fri, 5. Apr 19, 19:16

Been using Your RandomX scripts for quite a bit now.

Pretty often the following errors pop up in the logs, all related to RandomMine:

Code: Select all

[General] 593903.61 ======================================
[=ERROR=] 593903.61 Error in AI script randommine on entity 0x103ab: Property lookup failed: this.ship.commander.knownname
* this.ship.commander == null
* Expression: 'pilot: ' + this.ship.pilot.knownname + ', commander:' + this.ship.commander.knownname + ', pilotskill: ' + $pilotSkill + ', commanderskill: ' + this.ship.commander.tradenpc.skill.management + ', ship capacity: ' + this.ship.cargo.capacity.container + ', max relprice to buy: ' + $maxBuyRelPrice + ', player money: ' + player.money + ', commander money: ' + this.ship.commander.money
[General] 593903.61 ======================================
[General] 593903.61 ======================================
[=ERROR=] 593903.61 Error in AI script randommine on entity 0x103ab: Property lookup failed: this.ship.commander.tradenpc
* this.ship.commander == null
* Expression: 'pilot: ' + this.ship.pilot.knownname + ', commander:' + this.ship.commander.knownname + ', pilotskill: ' + $pilotSkill + ', commanderskill: ' + this.ship.commander.tradenpc.skill.management + ', ship capacity: ' + this.ship.cargo.capacity.container + ', max relprice to buy: ' + $maxBuyRelPrice + ', player money: ' + player.money + ', commander money: ' + this.ship.commander.money
[General] 593903.61 ======================================
[General] 593903.61 ======================================
[=ERROR=] 593903.61 Error in AI script randommine on entity 0x103ab: Property lookup failed: this.ship.commander.money
* this.ship.commander == null
* Expression: 'pilot: ' + this.ship.pilot.knownname + ', commander:' + this.ship.commander.knownname + ', pilotskill: ' + $pilotSkill + ', commanderskill: ' + this.ship.commander.tradenpc.skill.management + ', ship capacity: ' + this.ship.cargo.capacity.container + ', max relprice to buy: ' + $maxBuyRelPrice + ', player money: ' + player.money + ', commander money: ' + this.ship.commander.money
[General] 593903.61 ======================================

Code: Select all

[General] 610286.13 ======================================
[=ERROR=] 610286.13 Error in AI script randommine on entity 0x103ab: Failed to set null.{null} to value null
* Expression: null.{null}
[General] 610286.13 ======================================
[General] 610286.13 ======================================
[=ERROR=] 610286.13 Error in AI script randommine on entity 0x2e31c: Failed to set null.{null} to value null
* Expression: null.{null}
[General] 610286.13 ======================================
[General] 610286.13 ======================================
[=ERROR=] 610286.13 Error in AI script randommine on entity 0xbfdc: Failed to set null.{null} to value component.{0x1ce0bL}
* Expression: null.{null}
Just thought it's worth to report.
(x|x) .oO[ Fenster fährt mich Nüsse !!! ]

language
Posts: 73
Joined: Mon, 9. Dec 13, 10:55
x4

Re: [MOD] RandomMine

Post by language » Sat, 6. Apr 19, 20:55

Thanks for the report, the first bug is happening when your random miner is not set as subordinate (home is not a player station). It then just fails to acces commander of the ship because there is none. It is not relevant because the expression is just there for debuging, it is not used in the game.
As for the second, dont really know what that is, because there are no info on which line the bug accurs.
Edit: fixed those bugs in 1.03, you should not be getting them now

g_BonE
Posts: 153
Joined: Thu, 28. Aug 03, 11:37
x4

Re: [MOD] RandomMine

Post by g_BonE » Mon, 8. Apr 19, 21:42

Yep. the last updates seemed to have improved the scripts quite a bit. No more strange errors in the logfile. That goes for all three of them (Trade, Supply, Mine). Great Job! Thanks mate. I'm even using Your's exclusively now. Basically does all i need.
(x|x) .oO[ Fenster fährt mich Nüsse !!! ]

Post Reply

Return to “X4: Foundations - Scripts and Modding”