[Script] Universe Explorers v1.0.1: Update Apr. 16

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Reunion.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Should the following be added?

Hire Explorers from the BBS
11
12%
Options to customize satellite deployment
17
19%
Both!
58
64%
Neither, go make some other script 7ate9tin11s
4
4%
 
Total votes: 90

User avatar
digdug83
Posts: 276
Joined: Tue, 22. Aug 06, 22:33
x4

Post by digdug83 » Wed, 20. Jan 10, 23:38

All ships have the ability to drop a navigational beacon regardless of whether they have Explorer software of not. It's a universal command added under Navigation and is not software or ship class dependent.

Buck_Rogers
Posts: 1462
Joined: Tue, 21. Dec 04, 00:23
x3

Post by Buck_Rogers » Thu, 21. Jan 10, 00:03

Er.........obviously you did'nt read page 1 of this script my friend. You will find that the ability to drop the beacons IS software dependant. You have to have the Navigation Command software installed BEFORE you get the option to drop them.

Edit:

Fitzy. You don't need to buy any ship yourself. If you watch the BBS, you will find explorers to hire! I found a level 19 Cartographer with an Octopus Vanguard for hire for just over 50k!
Buck Rogers

Vice Admiral of Shadows Haven Alliance (SHA) visit us at:
SHA Forum
Feel free to join my DID
Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you, it takes 42 muscles in your face to frown. But only 4 to extend your arm and slap the bugger!

User avatar
digdug83
Posts: 276
Joined: Tue, 22. Aug 06, 22:33
x4

Post by digdug83 » Thu, 21. Jan 10, 00:49

You're right, I just download things without bothering to read how to use them at all :roll: All of my ships carry NCS as standard equipment so I forgot about that but for completeness' sake yes you're right.

Hope you have fun with it Fitzy. The hard part of learning how to mod is more or less over so hopefully if you add anymore in the future you'll have less trouble. I think I'm running something like 15 or so scripts and a half dozen ship mods on my game and I love it :D

Buck_Rogers
Posts: 1462
Joined: Tue, 21. Dec 04, 00:23
x3

Post by Buck_Rogers » Thu, 21. Jan 10, 00:59

Try almost 50 scripts + XTM + half a dozen or so ship mods. over 2 game installs :D

I'm script/mod mad, me. :P
Buck Rogers

Vice Admiral of Shadows Haven Alliance (SHA) visit us at:
SHA Forum
Feel free to join my DID
Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you, it takes 42 muscles in your face to frown. But only 4 to extend your arm and slap the bugger!

User avatar
Fitzy Of Sydney
Posts: 379
Joined: Mon, 7. Jan 08, 03:28
x3tc

Post by Fitzy Of Sydney » Thu, 21. Jan 10, 23:14

Qapla!!!!!!!!

My Explorer Discoverer is dropping beacons and Nav sats, increasing in rank..... giddy up!

Hopefully he will start moving into other sectors I have not yet gone, as well as scan roids.

I have deliberately stayed in the Argon and Boron sectors around Argon Prime, so hopefully, all the work I used to have to do myself, he shall do.

Thanks for all your help guys.

Buck_Rogers
Posts: 1462
Joined: Tue, 21. Dec 04, 00:23
x3

Post by Buck_Rogers » Fri, 22. Jan 10, 09:36

Glad it's sorted Fitzy.

Some Advice. You may want to keep a close eye on your explorer, until you can get him in a better ship.

Mine was doing fine, until he entered a Split sector with a Pirate base. Just to scan a few roids. A couple of Pirate Nova's decided to make him space dust while he was working. Obviously an Octpus Vanguard would not survive that kind of attack, so I ordered him to move out before they reached him.

He's currently sitting at level 22. I'm afraid I'll lose him, so his exploring duties are suspended. At least until after I can get him into something that does'nt resemble a paper plane!
Buck Rogers

Vice Admiral of Shadows Haven Alliance (SHA) visit us at:
SHA Forum
Feel free to join my DID
Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you, it takes 42 muscles in your face to frown. But only 4 to extend your arm and slap the bugger!

User avatar
digdug83
Posts: 276
Joined: Tue, 22. Aug 06, 22:33
x4

Post by digdug83 » Fri, 22. Jan 10, 10:01

I would advise an M4 with decent cargo capacity and M class cargo. Otherwise he won't be able to carry many satellites at a time (or fighter drones) and he can't mount a triplex scanner. I believe the Split have a decent one that has a good combination of speed and cargo capacity.

Buck_Rogers
Posts: 1462
Joined: Tue, 21. Dec 04, 00:23
x3

Post by Buck_Rogers » Fri, 22. Jan 10, 11:19

Or he could get hold of a Gonar Ranger................ :D
Buck Rogers

Vice Admiral of Shadows Haven Alliance (SHA) visit us at:
SHA Forum
Feel free to join my DID
Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you, it takes 42 muscles in your face to frown. But only 4 to extend your arm and slap the bugger!

User avatar
Fitzy Of Sydney
Posts: 379
Joined: Mon, 7. Jan 08, 03:28
x3tc

Post by Fitzy Of Sydney » Wed, 27. Jan 10, 00:24

I am doing a fit out on a centaur.

That should satisfy.

Do the explorers use Jumpdrives if they need to escape??

Buck_Rogers
Posts: 1462
Joined: Tue, 21. Dec 04, 00:23
x3

Post by Buck_Rogers » Wed, 27. Jan 10, 00:39

Forget the Centaur and check the 1st page Fitzy. You can only use: M5, M4 and Gonar Rangers for your explorers. I'm about to shift mine into the latter.

Also check the 1st page for jump drive usage. I think only high level explorers can use them.
Buck Rogers

Vice Admiral of Shadows Haven Alliance (SHA) visit us at:
SHA Forum
Feel free to join my DID
Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you, it takes 42 muscles in your face to frown. But only 4 to extend your arm and slap the bugger!

User avatar
digdug83
Posts: 276
Joined: Tue, 22. Aug 06, 22:33
x4

Post by digdug83 » Wed, 27. Jan 10, 00:41

They only utilize jumpdrives at level 23+ unfortunately. See the first post in the thread for a complete list of their abilities and levels.

User avatar
Fitzy Of Sydney
Posts: 379
Joined: Mon, 7. Jan 08, 03:28
x3tc

Post by Fitzy Of Sydney » Wed, 27. Jan 10, 00:54

Alright then. I will use my Buster that I started with, and cruise around in my centaur myself.

I have the need to stage a take over of Brennan's Triumph! :twisted:

Buck_Rogers
Posts: 1462
Joined: Tue, 21. Dec 04, 00:23
x3

Post by Buck_Rogers » Wed, 27. Jan 10, 01:19

Cheat in a Gonar Ranger. They can carry 200MJ worth of shields. Best Buster can take is 20MJ
Buck Rogers

Vice Admiral of Shadows Haven Alliance (SHA) visit us at:
SHA Forum
Feel free to join my DID
Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you, it takes 42 muscles in your face to frown. But only 4 to extend your arm and slap the bugger!

User avatar
Fitzy Of Sydney
Posts: 379
Joined: Mon, 7. Jan 08, 03:28
x3tc

Post by Fitzy Of Sydney » Wed, 27. Jan 10, 01:31

Where do I get the goner ranger from??

User avatar
digdug83
Posts: 276
Joined: Tue, 22. Aug 06, 22:33
x4

Post by digdug83 » Wed, 27. Jan 10, 01:33

Actually the Ranger only takes 125MJ of shielding and it's movement rate is painfully slow (unless you also use the supertune cheat) at only 85m/s meaning that while it can take a beating, it can't outrun anything if it gets outnumbered and will eventually just succumb to enemy fire. If you go with spawning a ship you may as well kick it up a notch and do the Argon Military Transport seen in the story that can do 162m/s, carries 250MJ of shielding, and mounts 6 turrets with 1 barrel each :D I actually used the Terran's M4 (Mjolnir) which is fast (200m/s) and well shielded (50MJ) with good cargo capacity (300 M size) for when he starts laying down satellites for me.
Fitzy Of Sydney wrote:Where do I get the goner ranger from??
You can't unfortunately. It's only obtainable if you spawn one using LV's cheat scripts. The same is true of the two ships I mentioned above. Remember that to use a triplex scanner a ship needs to have at least M class cargo capacity, which limits your choices severely in M5's and even in some M4's.

Post Reply

Return to “X³: Reunion - Scripts and Modding”