Litcube's Universe

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Post Reply
User avatar
Joubarbe
Posts: 3746
Joined: Tue, 31. Oct 06, 13:11
xr

Re: Litcube's Universe

Post by Joubarbe » Mon, 6. May 19, 22:45

If you're reading this, you are losing profits.

Scoob
Posts: 6196
Joined: Thu, 27. Feb 03, 23:28
x4

Re: Litcube's Universe

Post by Scoob » Sat, 11. May 19, 17:19

Hey all :)

I started a new game the other day after burning out a bit testing X4. It's great as always but I ran into a slight issue which may well be a vanilla one but I thought I'd ask.

Basically, I had the good fortune of finding a bailed Magnetar quite early-game. So I repaired it up and was planning to load it up with the appropriate equipment and have it help me recover bailed ships. I asked a freshly claimed bail to dock at the Magnetar, but said Magnetar did not show up as a valid docking target. I checked it for any docked ships - it didn't list any - so I was a little puzzled. On closer inspection, i.e. actually viewing the ship with the F3 camera, I noticed it appeared to have a Fighter Drone in each of the four docking bays! Never seen that before. I manually transfer the Fighter Drones - there were seven in all - to another ship, yet the issue persisted, along with the Fighter Drones visually still appearing to be docked.

I've never seen this issue before, yet have been running the same build since the last Litcube mod update. I ended up selling the Magnetar, but wondered if any one had any knowledge of this bug, in case it occurs again - I regularly equip my TM's with a few Fighter Drones.

Cheers,

Scoob.

User avatar
Joubarbe
Posts: 3746
Joined: Tue, 31. Oct 06, 13:11
xr

Re: Litcube's Universe

Post by Joubarbe » Sun, 12. May 19, 10:32

Never heard about that one...

Scoob
Posts: 6196
Joined: Thu, 27. Feb 03, 23:28
x4

Re: Litcube's Universe

Post by Scoob » Sun, 12. May 19, 13:37

No, totally new to me too. I've had loads of TM's - plenty of them Magnetars with Drones - bail over various games, but have never seen this.

Another new one I spotted last night...

I have an Advanced Nav. Sat. viewing an OCV captured sector. However, when an allied fleet attacks said sector - while I'm viewing it remotely - none of the OCV combat ships ever move. They shoot when attacked evidently as they do kill the allied fleet eventually, but without the ability to swarm the larger ships they take more losses than you'd expect. If I fly in-sector, they appear to work just fine.

To be clear, this is a build from when the last Litcube update came out, so v1.72 almost three years ago, it's been unchanged so I cannot figure why it's behaving a bit differently. The only thing I've done different is the game start. I usually go for the TS with M5's start, but this time I started with just the M5, but I cannot see how that would lead to these issues.

Other than these oddities, the game is running just fine.

Scoob.

ShadowRouge
Posts: 78
Joined: Mon, 29. Nov 10, 00:38

Re: Litcube's Universe

Post by ShadowRouge » Tue, 14. May 19, 17:25

So i have a problem im late game in and i have lots of 5 star marine tried to board a q and nothing as soon as they get in they die automaticlly i then try to send the max which is 8 accordin to the ship comprendium and nothing die to fast and when i check it says marine in boarding op 5 but list nothing there. Also in a xenon sector in sector my petranadon was sent to attack a shipyard and gets close but does nothing just stalls there. Is my game broken? :? :sceptic:

Scoob
Posts: 6196
Joined: Thu, 27. Feb 03, 23:28
x4

Re: Litcube's Universe

Post by Scoob » Wed, 15. May 19, 15:47

Hey,

Another observation, wondering if it's just me...

I bought the Ozias TL ship to make life easier recovering bailed TS-class ships. However, I noticed that my Heavy Hydra can also dock at this ship, so I assumed that would be true of ALL M6-Class ships. However, I just had a Pirate Centaur bail, I captured it (Remote Control Software) yet the Ozias is not listed as a valid dock target - yet my Heavy Hydra can be ordered to dock at will.

Is there something I'm missing here? Surely docking is allowed / restricted by Class, so how can some ships of a given class dock fine, while others cannot?

Scoob.

Malbaro27
Posts: 1
Joined: Thu, 16. May 19, 11:48

Re: Litcube's Universe

Post by Malbaro27 » Thu, 16. May 19, 11:59

i have 2 station, one for silicon second is solar pannel connected with L cristal, i need script for moving battery and silicon,only way to do is manually programming courer? I planning bilding more ore stations. is there more better script to do automaicaly process

BlackBirdLT
Posts: 1
Joined: Tue, 27. Dec 11, 21:18
x3ap

Re: Litcube's Universe

Post by BlackBirdLT » Fri, 17. May 19, 20:19

Hi guys,
After playing vanilla AP I decided to try LU but got into a strange issue. When ingame, it's as if the keyboard gets hypersensitive. Any click is as tens of clicks. I tried unplugging the keyboard but the issue remains. No issues in Main Menu though. Anyone know would could be wrong and how to solve this? Thanks!
EDIT: I thing I fixed it. The issue was with auto-added AP Bonus Package DLC in Steam. Once I reinstalled with it disabled, everything's working fine now.
On top of that does anyone know if you can attach play time counting to steam's AP version? For bragging rights :)
EDIT2: I think I managed to figure this one out too. I deleted everything from Steam X3 terran conflict folder (but not the folder itself). Copy-pasted everything from LU folder to Steam folder. Added "-language 44" to launch options and disabled cloud sync just in case. Now I can launch LU through steam, track gameplay time and use steam overlay :) No issues detected so far.

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”