EnglishGermanFrenchRussianPolishItalianSpanish
Log inRegister
 
[TC] Confusion starting a sector trader.
Post new topic Reply to topic
View previous topic :: View next topic
Author Message
sentry76





Joined: 01 Mar 2008
Posts: 22 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 28. Sep 09, 00:17    Post subject: Confusion starting a sector trader. Reply with quote Print

I just bought a Vulture Tanker and Trade Command Software MK 3, but when I tell the ship to start sector trader it just sits where its at. What am I missing. This is also with X3 terran conflict. I read in the faq that this should be all I need so I'm not sure what the problem is.

Back to top
View user's profile Send private message
perkint



MEDAL

Joined: 06 Nov 2002
Posts: 4763 on topic
Location: Nottingham
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 28. Sep 09, 01:35    Post subject: Reply with quote Print

Maybe a little more info could be useful (what sector, what does the ship info say he's doing, what other equipment, etc), but best guess from what you've provided is that there are no useful trades IS...

Tim


_________________
Struggling to find something from the forums - Google it!!! Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
stavros





Joined: 04 Nov 2005
Posts: 374 on topic
Location: Right Behind You
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 28. Sep 09, 01:55    Post subject: Reply with quote Print

Have you got at least 25mj of shilding and fight command software MK2???

These are both a must for sector and universe traders IIRC.

Also, does your secctor trader have a "homebase" set at all?
If so, has the homebase got enough credits so it can be able to go off trading on its own?

If you havn't got your sector trader assigned to a homebase yet, have you got enough credits left to be able to allow it to go off trading on its own (it uses your funds for this)???

Also, if you have told your sector trader to go and trade in a sector where there is no profit to be made at that time, he will just sit there until something comes available.

Some good places for a sector trader are:

Spoiler

The Wall
Queens Space
Empires Edge
Spoiler


Hope that helps


_________________
He who fires the first shot, admits he has lost the argument
Back to top
View user's profile Send private message
Carlo the Curious





Joined: 05 Mar 2007
Posts: 15622 on topic
Location: London, UK
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 28. Sep 09, 02:05    Post subject: Reply with quote Print

stavros wrote:
Have you got at least 25mj of shilding and fight command software MK2???

These are both a must for sector and universe traders IIRC.

They're not required for either in TC (FAQ).

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
stavros





Joined: 04 Nov 2005
Posts: 374 on topic
Location: Right Behind You
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 28. Sep 09, 15:01    Post subject: Reply with quote Print

Then i stand corrected.... Sad

But everything else was right.


_________________
He who fires the first shot, admits he has lost the argument
Back to top
View user's profile Send private message
gapper4





Joined: 12 Aug 2009



PostPosted: Mon, 28. Sep 09, 16:47    Post subject: Re: Confusion starting a sector trader. Reply with quote Print

sentry76 wrote:
I just bought a Vulture Tanker and Trade Command Software MK 3, but when I tell the ship to start sector trader it just sits where its at. What am I missing. This is also with X3 terran conflict. I read in the faq that this should be all I need so I'm not sure what the problem is.


Doesn't look like you're missing anything at all. If you get the "start sector trader" command in your Trade menu, that should pretty much mean that your ship is capable of it. Is your ship "idle" or on "standby" when you give it the command ? If it goes to "standby", it simply means that it hasn't found any profitable goods to trade in the sector yet, and is waiting for the next opportunity. Leave it like this for a bit. If it stays on "standby" for a long time, you may want to change sectors. Some are much better than others for local trading. Try Home of Light, for example.

Back to top
View user's profile Send private message
acephantom903





Joined: 30 Aug 2009
Posts: 63 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 28. Sep 09, 18:02    Post subject: Reply with quote Print

I don't know if it is just some other good equipment to use, but I equip all of my ST and UT with Best Buy/Sell locators.

You may run into a problem I keep having with one of my TSs and it is that you can't level it up, because it wont buy much cargo. I don't know how to fix this, because I have plenty of money but he just wont buy cargo. I think I may just use him as target practice if he doesn't put real effort.

Back to top
View user's profile Send private message
pjknibbs
Site Admin
Site Admin

MEDAL

Joined: 06 Nov 2002
Posts: 27832 on topic
Location: UK
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 28. Sep 09, 19:06    Post subject: Reply with quote Print

acephantom903 wrote:
I don't know if it is just some other good equipment to use, but I equip all of my ST and UT with Best Buy/Sell locators.


That's a total waste of credits--having those locators won't affect the Trade Mk 3 software at all.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Gold Dragon





Joined: 30 Jul 2008
Posts: 1101 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 28. Sep 09, 23:45    Post subject: Reply with quote Print

The only good thing about doing it that way is a spare set, in case you get Ion-Ded and lose them.


_________________
-- GD
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Tue, 23. Sep 14, 20:21

All times are GMT + 2 Hours


Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2009
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.14593 seconds, sql queries = 51