Tohle je věc názoru. Jistě, nebaví mě hrát si s každým komplexem x hodin. ALe jsou komplexy kde je to záměr, chci je mít jak ze škatulky a vyloženě mě to baví. Nejen že u toho strávim (a rád) několik hodin, nejen že propočítávám vzdálenosti a co se dá, ale i vedle toho počmárám mraky papíru kde mám náčrtky jak chci aby to vypadalo, všetně os a podobně. Mám komplexy, kde ani tak nejde o efektivitu a produkci, ale čistě o designwillypokorny wrote: ono strávit několik hodin (ne herních) save/loadováním při stavbě komplexu a hledáním správných vzdáleností stanic není zrovna nejlepší způsob jak zabíjet čas.

Ale ono to pomůže i u komplexů kde nechci ztrácet čas. Právěže stavba dle souřadnic ohromně pomůže. Navíc FCC při pohybu stanicí dole ukazuje její souřadnice. TAkhle mohu poletovat mezi stanicemi v komplexu ještě před jejich připojením a přesně je posadit na jejich požadované místo.
V čem to pomůže ? Například v tom, že naskládám stanice do komplexu poměrně efektivně - a bez kolizí - tak, aby celý komplex zabíral co nejméně místa v prostoru. Pokud stavím čistě na efekt a bez zrácení času, většinou jako "víko" použiji SPP. Nad ní complex hub a pod ní stanice v komplexu.
Dle jejich tvaru je tam začnu skládat jako puzzle aby zabraly co nejméně místa. Celý komplex tak má tvar přibližně kvádru, válce, či x-stěnu. A asi největší výhoda plynoucí s co nejmenšího objemu komplexu spočívá v tom, že když pak stanice propojím, tak trubky - jakkoliv chaotické - jsou povětšinou uvnitř tělesa komplexu, shora úhledně kryté SPP. Naprosto nehrozí, že by se do nich nějaká loď zapletla a komlex není roztahaný přes půlku sektoru.