Punkt widzenia zależy oczywiście od punktu siedzenia

. Ponieważ dość kategorycznie wyraziłeś porównanie walki do Skyrim, obejrzałem kilkanaście minut akcji w
tym filmiku i mogę już zapytać, gdzie jest to co rzekomo oferuje DS? Nie widzę nic specjalnego w walce, co by ją wyróżniało ponad Skyrim. Gość chodzi, mieczem macha, tarczą się zasłania, ma też jakieś super ciosy od tyłu, ale cóż to jest za rewolucja? Toż to jest samo co Skyrim.
Przy okazji co mnie rozbawiło w DS, to jak powali się przeciwnika to zwykle postać zaplątuje się w leżące truchło i parę sekund wlecze je za sobą

. Albo jak pokona parę szkieletów i odejdzie 10 kroków od tego miejsca, usiądzie przy ognisku i coś tam zrobi (wejdzie na poziom, albo odzyska zdrowie), to się odwraca i te kilka szkieletów znów w tym samym miejscu czeka na ścięcie. W ogóle brak tu przypadkowości, przeciwnicy są stale w tym samym miejscu, i tak samo mało inteligentnie walczą - można ich obiec dookoła i zadać cios od tyłu na który cierpliwie czekają

.
Jak dla mnie takie konsolowe produkcje można kochać albo nienawidzić. Niby jest tam mnóstwo zbroi, broni itp ale wszystko jest tak do bólu uproszczone. Bo gracz wybiera sobie jedną z kilkunastu zbroi a w statystykach ma ciężar 20 kilka kilo na 100 kilka dostępnych. Nie wiem sumie o co tu chodzi, ale przy tylu zbrojach powinien co najmniej kilkaset kilo dźwigać, jak w Skyrim np.
Na plus jest oprawa graficzna, w sensie rozmachu otoczenia czy szczegółowości postaci, ale też na minus konfiguracje graficzne - menu ustawień tak ubogie, że aż żal. Poza tym kolejny minus - ruchy kamery, po jakimś czasie oglądania tego filmu oczy mnie rozbolały od ciągłej zmiany pozycji kamery. Na pewno gra ma dużo więcej plusów (i minusów też), ale to konsolówka Namco przerobiona na PCty, idź do przodu i ścianaj potwory, nie wygląda aby miała jakąś głębię znaną choćby z serii Elder Scrolls, mnie osobiście nie zachęca do kupna

.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.