Používá někdo vlastní barevné nastavení Nvidia? Po tom co jsem zapojil nový monitor jsem si všimnul hnusných barev a až moc silné gamma, zejména u her, tak jsem se rozhodnul si barvy vyladit přes Nvidia control panel. Na ploše a tak fungují v pohodě, jenže asi každá fullscreenová hra to prostě ignoruje. Sourceovky hraju v pohodě, protože ty bez problému podporují windowed borderless režim- hra je windowed, ale neobjevují se okraje okna, takže vypadá jako fullscreen.
Bohužel Xka tento režim nepodporují a i normální windowed mode je tu celkem na obtíž, protože mi nejde okno se hrou roztáhnout přes celý monitor a navíc vypíná vyhlazování hran... Tak jsem se chtěl zeptat jestli má někdo podobný problém a jak ho řeší? Zkoušel jsem i nějaké utilitky na barevné profily ale žádná nefungovala, ikdyž byly dělané pro fullscreeny. Na Nvidia forum je o tom 17-stránkový thread který se pořád obnovuje a řeší se to asi už přes 2 roky. Nvidia tech support mi odpověděl že to vyřeší v dalším updatu, že to vypadá jako problém s windowsy, ale to bylo asi před 3 měsíci...
Četl jsem že by u některých her mělo jít nastavit, přes startup parametry, aby ignorovaly Windows nastavení barev a preferovaly to z Nvidie, ale to Xko asi neumí a ani nevím kde mám dát vědět o návrh. Neví někdo jestli to nejde nastavit ve Windows 8, aby ty barvy prostě byly upřednostňovány z Nvidia CP a ne ty windowsácké defaultní? Už pár měsíců čekám že si zahraju Xko a nemůžu protože ty barvy tam vypadají fakt hnusně... Nastavení přímo na monitoru na to prostě nestačí.
Nefunguje vlastní nastavení barev Nvidia
Moderator: DJ Die
-
Nefunguje vlastní nastavení barev Nvidia
"If we do not destroy ourselves, we will one day venture to the stars" - Carl Sagan
-
Uprav si nastavení monitoru 
nVidia Control panel nastavuje barvy pouze na deskop (plochu) a náležící procesy (explorer.exe průzkusmní atd.)
Hry se řídí vlastním nastavením (prakticky takovým "univerzálním" cca 50% všude, Gamma na 1)
jestli Ti to pak "ignoruje" nastavení ve hrách, máš nastavený monitor "podivně" podívej se s píše na nastavení tam, či jej resetni.

nVidia Control panel nastavuje barvy pouze na deskop (plochu) a náležící procesy (explorer.exe průzkusmní atd.)
Hry se řídí vlastním nastavením (prakticky takovým "univerzálním" cca 50% všude, Gamma na 1)
jestli Ti to pak "ignoruje" nastavení ve hrách, máš nastavený monitor "podivně" podívej se s píše na nastavení tam, či jej resetni.
TTenk
Marek Viktorín
(2022 Volte srdcem)
Marek Viktorín
(2022 Volte srdcem)
-
Psal jsem "Nastavení přímo na monitoru na to prostě nestačí.". Je to prostě slabé, černá pořád není černá, stěžují si na to i ostatní kteří ho mají. Není to v monitoru, Nvidia to neumí aplikovat tak lehce na hry, jak píšeš. Něco málo už na tom ale myslím opravili, tedy pokud ve hře nebudeš měnit gamma a necháš to tak, ale já nejnovější verzi používat nemůžu protože mi crashuje drivery.
Ale v X3TC jsem to už vyřešil, AA tam ručně dávám přes Nvidia Inspector a fullscreen windowed mi zařizuje jeden pěkný program. X2 funguje v pohodě a Reunion bohužel nemůžu, jelikož jeho windowed mode nemá widescreenové rozlišení a na fullscreen to už nejde.
Asi reklamuju grafiku protože mám s padajícími drivery problém už od doby co jsem ji koupil a napíšu pokud se to neopraví
Ale v X3TC jsem to už vyřešil, AA tam ručně dávám přes Nvidia Inspector a fullscreen windowed mi zařizuje jeden pěkný program. X2 funguje v pohodě a Reunion bohužel nemůžu, jelikož jeho windowed mode nemá widescreenové rozlišení a na fullscreen to už nejde.
Asi reklamuju grafiku protože mám s padajícími drivery problém už od doby co jsem ji koupil a napíšu pokud se to neopraví
"If we do not destroy ourselves, we will one day venture to the stars" - Carl Sagan
-
Jako já nevím já nikd ys nVidi problém neměl, každej mne odrazoval, pořídil jsem ATI a kopu se denně do hlavy. Po aktualizaci driveru mi odešel ATI catalyst s tou Hydra něco a ne a ne to vrítit zpět a to jsem reinstnul i HW.
zlatá nVidia, bohužel mě nikdy problém nedělalal, ba naopak tak víc neporadím mno.
zlatá nVidia, bohužel mě nikdy problém nedělalal, ba naopak tak víc neporadím mno.
TTenk
Marek Viktorín
(2022 Volte srdcem)
Marek Viktorín
(2022 Volte srdcem)