Odnośnie samej karty przeczytałem o niej sporo + kilka testów, wśród nich ten przychylny z Benchmark.pl, porównałem z GTX
560 TI i GTX 570 i wydaje się, że warto dopłacić parę stówek do tej karty. Kupić model lekko fabrycznie podkręcony w stos. do podkładki, bo na 100% sam nie będę jej kręcił, tak samo jak procka, a konieczne dla mnie przy karcie są cicha praca i niskie temperatury w stresie - dla mnie bardzo ważne w grach, bo mam mały pokój i mieszkanie i szybko się nagrzewa. Z testów wynika, że pod tym względem (b.wydajne i ciche chłodzenie) Asus przoduje. Poza tym dziwne ale testy wykazały, że w suchych parametrach GTX 660 TI może w stresie zjadać mniej prądu niż 560 TI czy 570, mniej się grzeje i jest cichsza (tzn. wiatraki pracują na mniejszych obrotach). Chyba że coś źle przeczytałem, ale starałem się dokładnie przypatrywać porównywarkom

Póki co najtrudniejsze wydaje się dobranie do tego korzystnej wydajnościowo i cenowo płyty głównej, szybkiego i cichego twardziela IDE 7200 rpm (jednak nie SSD, nie starczy kasy na ekstrawagancje), no i odpowiedniego zasilacza o odpowiednio wysokim współczynniku mocy, coby za dużo jej nie tracił na podgrzewanie powietrza w pokoju.
Macie jakieś typy na płytę, HDD i zasilacz?

Edit 2012.09.07: przyznaję, pojechałem z ceną, jak by nie przyłożyć, za mniej jak 3700 nie da się kupić kompa z tą grafą. A z systemem to nawet 4 tys. I tu się zaczyna prawdziwy płacz i zgrzytanie zębów